Καιρός: Μέχρι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασίες τοπικά έως και 30 βαθμούς

Καιρός: Μέχρι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασίες τοπικά έως και 30 βαθμούς
Τουρίστες στην Ακρόπολη Eurokinissi

Άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Το μεσημέρι και το απόγευμα φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά , κυρίως στα κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσουμε τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 4 με 5 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Σήμερα Σάββατο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και την Ήπειρο προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Στερεά καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 29 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 29 με 30 βαθμούς και στη νησιά του Αιγαίου από 16 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ…

Σαν σήμερα στις 14/5/2007 είχαμε ισχυρή καταιγίδα το βράδυ στη Θεσ/νίκη.

Το 2014 δημιουργήθηκε Υδροσίφωνας στη Μπενίτσα Κέρκυρας. Θυελλώδεις άνεμοι σε Δράμα, Ευρυτανία και Φθιώτιδα προκάλεσαν καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα