Καιρός: Μικρή αύξηση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Καιρός: Μικρή αύξηση της θερμοκρασίας την Τρίτη
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας Nick Paleologos / SOOC

Κανονικές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι σχετικά υψηλές. Έως και 7 μποφόρ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανή αστάθεια στα βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη στα βόρεια, τα δυτικά και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ , στα ανατολικά 4 με 6 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 34 με 35 βαθμούς όμως στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 9/8/1900 εκδηλώθηκε καταιγίδα στο Αίγιο που προκάλεσε υπερχείλιση χειμάρρου και είχαμε καταστροφές σε καλλιέργειες.
  • Το 1936 απογευματινή ισχυρή καταιγίδα προκαλεί καταστροφές στο Βόλο.
  • Το 1996 πέφτει κεραυνός στη MotorOil προκαλεί τραυματισμό εργατών και διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.
  • Το 2020 από ισχυρές καταιγίδες στην Εύβοια είχαμε 7 νεκρούς

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα