Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια την Τετάρτη – Πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια την Τετάρτη – Πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και μέτριοι άνεμοι 4-5 μποφόρ, αργότερα τοπικά 5-6 μποφόρ στα νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι στα πελάγη ενισχυόμενοι στα νότια τοπικά στα 5-6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω απο τα κανονικά και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Σαν σήμερα την 1η/6/2006 επικράτησε κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Πλημμύρες από υπερχείλιση των ποταμών και χειμάρρων στην Αιτωλοακαρνανία, τη Μεσσηνία, την Αχαΐα και την Ξάνθη. Ζημιές στις καλλιέργειες από το χαλάζι. Προβλήματα στις οδικές και εναέριες συγκοινωνίες στη δυτική Ελλάδα.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα