Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση την Κυριακή – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση την Κυριακή – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Καλοκαιρινή μπόρα στο κέντρο της Αθήνας (φωτό αρχείου) INTIME NEWS

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 με 6 βαθμούς. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία.
  • Η θερμοκρασία πέσει κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι στα πελάγη

Η Προοπτική του καιρού

Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές και τις πρώτες βραδινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 29/5/1991 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο πάνω από τα 1600 μ.
  • Το 2009 ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι προκαλούν προβλήματα στη Θεσσαλία.
  • Το 2014 είχαμε πλημμύρες στις Σέρρες, τη Θεσ/νίκη και τον Βόλο, χαλαζοπτώσεις σε Αχαΐα και Μαγνησία. Θυελλώδεις άνεμοι σε Εύβοια και Κυκλάδες. Διακοπή ρεύματος για πολλές ώρες στη Σκιάθο λόγω πτώσης κεραυνού.
  • Το 2015 κατεγράφησαν υδροσίφωνες στο Ηράκλειο και το Φαρμακονήσι. 19 τραυματίες από κεραυνό στην Κνωσό
  • Στις 29 Μαΐου 1914 -Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία του Καναδά συνέβη όταν το υπερωκεάνιο Empress of Ireland βυθίστηκε παρασύροντας στο θάνατο πάνω από χίλιους επιβάτες μετά από σύγκρουση με Νορβηγικό φορτηγό στον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο. Στο δυστύχημα βασικό ρόλο έπαιξε η πυκνή ομίχλη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version