Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή – Πτώση θερμοκρασίας με παροδικές χιονοπτώσεις

Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή – Πτώση θερμοκρασίας με παροδικές χιονοπτώσεις

Ο καιρός πρόσκαιρα την Παρασκευή θα βελτιωθεί, ενώ πολλές βροχές περιμένουμε στο τέλος της εβδομάδος. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι την Πέμπτη θα φτάσουν τα 7 με 8 και τα 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ, ενώ πάλι τοπικά 9 θα έχουμε από τα Θεοφάνια και μετά.
  • Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα ανατολικά που το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.
  • Ισχυρές βροχές στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Σήμερα Πέμπτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-01-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και έως το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-01-2020

Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-01-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά της βόρειας χώρας, βαθμιαία και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-01-2020 – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα. Καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια.

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 και το Σάββατο τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με άνοδο της θερμοκρασίας

Τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικοί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με θερμοκρασίες περί τους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα