Καιρός: Αίθριος τις επόμενες ημέρες – Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά

Καιρός: Αίθριος τις επόμενες ημέρες – Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη αλλά και πάλι θα είναι υψηλή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός ο οποίος θα διατηρηθεί όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Μικρή πιθανότητα αστάθειας στα βόρεια ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 33 με 35 βαθμούς , αλλά με πτώση από την Πέμπτη. Παρόλα αυτά θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά ( τα κανονικά επίπεδα για τα κεντρικά είναι οι 25 με 26 βαθμοί)
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση στο Αιγαίο

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κατά 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά.

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Πέμπτη


Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά παροδικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός Παρασκευή

Στα ανατολικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη, όπου τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Καιρός Σάββατο

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Πέμπτη και Παρασκευή .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα