Καιρός: Σχεδόν αίθριος το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Σχεδόν αίθριος το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με θερμοκρασίες στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ και τοπικά μόνο στα νότια τα 6-7 μποφόρ

Το Σάββατο στα βορειοανατολικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις . Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πελάγη 5-6 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6-7 . Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα φτάσει στα βόρεια τους 29 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η εβδομαδιαία πρόγνωση

Άστατος καιρός από την Κυριακή στα Βόρεια και από Δευτέρα και μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά . Μια γρήγορη ματιά του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 5/6/2004 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην περιοχή του Βόλου.
  • Το 2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα (84 χιλιοστά στη Νάουσα κα 110 χιλιοστά στο Δίον Πιερίας).
  • Το 2010 Ισχυρή βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε προβλήματα και δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Άγιο Όρος και το Ανατολικό Πήλιο.
  • Το 2016 το χαλάζι που σημειώθηκε στο Λαγκαδά κατέστρεψε τις καλλιέργειες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα