Καιρός: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα – Έως και 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα – Έως και 42 βαθμούς η θερμοκρασία
Κόσμος στο Σύνταγμα Eurokinissi

Άνεμοι το πολύ 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σε άνοδο με μέγιστη τιμή τους 39 με 40 και πιθανόν τοπικά στα ηπειρωτικά 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και πιθανή αστάθεια στα ΒΑ
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών – Η έντονη ζέστη θα υποχωρήσει την Τρίτη

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς-πιθανόν τοπικά 41 με 42 , στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 25/7/1936 είχαμε αρκετές βροχοπτώσεις στη Κρήτη. Το 2007 σημειώθηκαν 45°C στην Ελευσίνα, 46.5 στη Λαμία, 41.9 στο Θησείο. Το 2010 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, καταστροφές από χαλάζι στα Φάρσαλα. Το 2014 είχαμε πλημμύρα στη Λαμία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα