Καιρός: Στο μηδέν η θερμοκρασία – Χιόνια και στην Αθήνα – Νέο κύμα από Τετάρτη

Καιρός: Στο μηδέν η θερμοκρασία – Χιόνια και στην Αθήνα – Νέο κύμα από Τετάρτη
eurokinissi

Την Τετάρτη προβλέπεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και καθώς έρχονται νοτιότερα οι ξηρές και ψυχρές μάζες από τα βόρεια θα προκαλέσουν φαινόμενα υετού κυρίως πάνω από τα ανατολικά προσήνεμα και θα επηρεαστεί κυρίως η Χαλκιδική, οι βόρειες Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η ανατολική και η κεντρική Πελοπόννησος καθώς επίσης και τα νησιά του Αιγαίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Για τις περιοχές των χιονοπτώσεων θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας θα επηρεάσουν κυρίως μια «ζώνη» που θα ξεκινά από τη Χαλκιδική και θα φτάνει μέχρι τα βορειοανατολικά τμήματα της Αττικής.

Την Τρίτη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στο Ιόνιο κι από το βράδυ στα υπόλοιπα θα αυξηθούν.

Αντίθετα στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο
στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, κατά  τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις βόρειες Σποράδες.

Επίσης μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα και από τα βόρεια θα σταματήσουν και από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 πιθανώς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Και θα σημειωθεί πολύ ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, οπού κατά τόπους θα είναι ολικός.

 

Την Τετάρτη προβλέπεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε άνοδο και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, που μόνο τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

 

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, οπού θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού

 

 

Θυμηθείτε ότι σαν σήμερα : Στη Φλώρινα το 2004 είχαμε ελάχιστη θερμοκρασία -13 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα