Καιρός: Στους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά – Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια

Καιρός: Στους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά – Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
Καύσωνας στην Αθήνα Eurokinissi

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασίες μέγιστες τιμές τα ηπειρωτικά τους 36 με 39 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.

• Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια

• Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά στα δυτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα είχαμε στις 29/7/1906 ισχυρή 2ωρη καταιγίδα στη Λάρισα. Το 1984 ισχυρή κακοκαιρία επηρέασε την Κρήτη με 92 χιλιοστά βροχής στα Ανώγεια.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα