Καιρός: Τυπική καλοκαιρινή ζέστη από Δευτέρα

Καιρός: Τυπική καλοκαιρινή ζέστη από Δευτέρα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Αστάθεια στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Δεν υφίσταται πλέον καύσωνας, αν και ο καιρός διατηρείται ζεστός με μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά
  • Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά τα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ

Για σήμερα Δευτέρα στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 28/6/2007 είχαμε μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Το 2009 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στη Λυσιμαχεία Αιτωλοακαρνανίας. Το 2010 σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πολύ μεγάλο αριθμό κεραυνών σε Αττική και Εύβοια. Το 2016 εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα