Καιρός: Θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά

Καιρός: Θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
Αίθριος ο καιρός στην Αττική Eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός με πιθανή αστάθεια στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

Το Σάββατο προβλέπεται μεταβολή του καιρού στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια μενβροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά και ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 24 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 25 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές που από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 15/5/2006 είχαμε ανεμοστρόβιλο στη Θεσσαλονίκη. Το 2010 έπεσαν 40 χιλιοστά βροχής στα Ιωάννινα. — Το 2012 είχαμε ισχυρή καταιγίδα στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και υδροσίφωνα στη Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα