Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα νησιά του Ιονίου, και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο και δυτική Στερεά, έντονα φαινόμενα που από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση του καιρού στη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτικά Στερεά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στα ανατολικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να βρέξει . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και απο το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

H ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σήμερα ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως στα δυτικά και σε μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδος , όμως τις επόμενες ημέρες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας και ανέμους έως 6 μποφόρ στα πελάγη

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 12/9/1958 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα που προκάλεσε πλημμύρες. Το 2002 εμφανίστηκε υδροσίφωνας στη βορειοανατολική Κέρκυρα. Το 2009 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Εύβοια με έναν νεκρό, 353 χιλιοστά βροχής στη Στενή.

Το 2010 είχαμε Ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με αποτέλεσμα τον πνιγμό μιας γυναίκας από υπερχείλιση χειμάρρου στο Λιτόχωρο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα