Καιρός: Βροχές στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι της Τρίτης

Καιρός: Βροχές στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι της Τρίτης
Ασταθής καιρός Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές, αν και το μεσημέρι θα έχουμε αστάθεια στα ηπειρωτικά. Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει έως τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί και το βράδυ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 30/8/2008 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στα Χανιά, με 63 χιλιοστά βροχής στις Βρύσες Χανίων.
  • Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Κέρκυρα με 40 χιλιοστά βροχής, όπου παρατηρήθηκε και υδροσίφωνας.
  • Το 2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Σκόπελο και είχαμε χαλαζόπτωση στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα