Καιρός: Βροχές και “ανάσες” δροσιάς μετά τον καύσωνα – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Βροχές και “ανάσες” δροσιάς μετά τον καύσωνα – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες
Eurokinissi

Μεταβολή του καιρού, βροχές και καταιγίδες μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων 24ώρων. Οι εκτιμήσεις μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο μίνι κύμα καύσωνα που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας με υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες εμφανίστηκαν από σήμερα, Πέμπτη και αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο διήμερο.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πρόσκαιρη άνοδο μέχρι το Σάββατο στη χώρα και ο υδράργυρος κατά τόπους θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ωστόσο, από το απόγευμα του Σαββάτου ένα ψυχρό μέτωπο που έρχεται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού με ενίσχυση των ανέμων, καθώς επίσης με φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή.

Τα φαινόμενα την Κυριακή δεν θα κρατήσουν πολύ και μόνο στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα έχουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές την ερχόμενη εβδομάδα , όπου το μελτέμι θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο Αιγαίο με εντάσεις έως και τα 7 μποφόρ.

Από την ερχόμενη Τρίτη έως και περίπου και τον Δεκαπενταύγουστο την ευεργετική επίδραση του μελτεμιού στις ανατολικές περιοχές , όπου αφήνει μια αισθητή μπλε λωρίδα δροσιάς.

Βέβαια στη δυτική Ελλάδα το μελτέμι τοπικά προκαλεί καταβατικούς ΒΑ ανέμους και η θερμοκρασία ανεβαίνει. Πάντως ακόμη και εκεί δεν προβλέπονται ιδιαίτερες ζέστες μέχρι τα μέσα του μήνα.

Όπως φαίνεται στο μετεώγραμμα της Αθήνας, η θερμοκρασία σε γενικές γραμμές δεν διαφαίνεται να απέχει από τις κανονικές τιμές για την εποχή μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, παρουσιάζοντας αργότερα μια μικρή ανοδική τάση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα