Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία από το μεσημέρι της Πέμπτης

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία από το μεσημέρι της Πέμπτης
Υποχωρεί η κακοκαιρία από την Πέμπτη Eurokinissi

Εξασθενούν οι άνεμοι στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα δυτικά και βόρεια τοπικές νεφώσεις και στα υπόλοιπα άστατος καιρός με βαθμιαία βελτίωση πρώτα στις Κυκλάδες και αργότερα στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά . Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά και δεν θα απέχει πολύ από τις κανονικές τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα δυτικά τα 4 με 5 μποφόρ στα ανατολικά τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Την Πέμπτη στο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στις Κυκλάδες μέχρι τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 15 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ την 1η Απριλίου 2001 είχαμε χιονόνερο στη Θεσσαλονίκη με μέγιστη θερμοκρασία τους 6 βαθμούς Κελσίου. Το 2005 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδος

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα