Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη
Υψηλές θερμοκρασίες Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τους 38 βαθμούς θα φτάσει την Τετάρτη η θερμοκρασία. Παραμένουν ισχυροί οι άνεμοι, που θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου
  • Λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα όμβρων
  • Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Διατηρείται η θερμοκρασία σε υψηλές για την εποχή τιμές. Πολλές βροχές Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο

Το μελτέμι θα διατηρηθεί στα 6 με 7 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα θα ενισχυθούν οι άνεμοι και στο Ιόνιο

Την Τετάρτη στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες και στη Θράκη από το απόγευμα προβλέπονται όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες .

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 6/7/1909 καταιγίδες έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας και επικράτησαν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version