Καιρός: Ζέστη έως το Σάββατο – Πτώση κατά 4 με 6 βαθμούς την Κυριακή

Καιρός: Ζέστη έως το Σάββατο – Πτώση κατά 4 με 6 βαθμούς την Κυριακή
Ζεστός καιρός INTIME

Διατηρείται ζεστός ο καιρός έως το Σάββατο, ενώ την Κυριακή η θερμοκρασία πέφτει κατά 4 με 6 βαθμούς με παράλληλη εκδήλωση φαινομένων. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Την Κυριακή μεταβολή του καιρού με περισσότερα φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή μέχρι το Σάββατο αλλά από την Κυριακή προβλέπεται πτώση κατά 4 με 6 βαθμούς από τα δυτικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, αλλά από την Κυριακή θα ενισχυθούν

Η προοπτική του καιρού

Σήμερα Παρασκευή στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό, κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και πιθανώς της δυτικής Στερεάς. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-05-2022

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 6 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-05-2022

Στη δυτική και βόρεια χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 31-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά της εποχής.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα