Κακοκαιρία Ελπίδα: Εντείνονται τα φαινόμενα – Πότε θα χιονίσει και πού

Κακοκαιρία Ελπίδα: Εντείνονται τα φαινόμενα – Πότε θα χιονίσει και πού
Χιόνια στην Ελλάδα EUROKINISSI

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Ελπίδα σήμερα, Δευτέρα. Πού θα χιονίσει και ποιες περιοχές θα επηρεάσει. Η ανάλυση του φαινομένου από τον Θοδωρή Κολυδά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ελπίδα στη χώρα μας, που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της το τσουχτερό κρύο και τις χιονοπτώσεις.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (24/01) οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προσδώσουν ιδιαίτερη δυναμική στο σύστημα που θα μας επηρεάσει και θα δημιουργήσουν κυκλογένεση στο Κεντρικό Αιγαίο, δηλαδή θα δημιουργηθεί επιφανειακό χαμηλό.


Το επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό με τους βορειοανατολικούς ανέμους που το συνοδεύουν στο βόρειο τομέα του θα μεταφέρει τις αέριες μάζες πάνω από την ανατολική ηπειρωτική χώρα και με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθούν οι χιονοπτώσεις.

Οι ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στα 500 hPa θα κινηθούν νοτιότερα και θα προσδώσουν δυναμική στην ανάπτυξη των νεφών που στο Αιγαίο τοπικά θα είναι Nimbostratus που θα συνοδεύονται και από καταιγίδες. Η δυναμική αυτή θα είναι εντονότερη από το απόγευμα στις Κυκλάδες την Κρήτη καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού θα χιονίσει τις πρωινές ώρες

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά είναι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου οι Σποράδες και μέρος της Εύβοιας.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού θα χιονίσει το απόγευμα

Το απόγευμα θα έχει πλέον επηρεαστεί σημαντικά η Θεσσαλία , Ανατολική Στερεά και οι βόρειες Κυκλάδες και η κακοκαιρία βαθμιαία θα επεκτείνεται νοτιότερα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού θα χιονίσει το βράδυ

Ο χιονιάς το βράδυ της Δευτέρας θα επηρεάσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα όλη την Αττική την ανατολική Πελοπόννησο μερικώς και θα επεκτείνεται νοτιότερα πλέον σε όλες τις Κυκλάδες.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, και βαθμιαία στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία) στην ανατολική Στερεά, και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα κρατήσουν με μεγάλες εντάσεις και το πρωί της Τρίτης . Εξασθένηση των φαινομένων από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Η γνώμη σου μετράει! Απάντησε εδώ στην έρευνα της aboutpeople και μπες στην κλήρωση για ένα ρολόι Xiaomi Mi Smart 5

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα