Κακοκαιρία EVA: “Βούλιαξε” ο Πειραιάς – Προβλήματα στην Κορινθία

Κακοκαιρία EVA: “Βούλιαξε” ο Πειραιάς – Προβλήματα στην Κορινθία
Ποτάμια οι δρόμοι του Πειραιά piraeuspress.gr

Πλημμύρισαν μέσα σε 15 λεπτά οι δρόμοι του Πειραιά λόγω σφοδρής βροχόπτωσης στο πέρασμα της κακοκαιρίας EVA. Εκτροπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Θηβών. "Χτυπήθηκε" και η Κορινθία.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του Πειραιά το μεσημέρι της Κυριακής (6/11) στο πέρασμα της κακοκαιρίας EVA από το λεκανοπέδιο.

Η βροχόπτωση αν και μικρής διάρκειας – κράτησε περίπου 15 λεπτά – ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Θηβών στο ύψος του αριθμού 41 προς Καμίνια και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr όλα συνέβησαν μέσα σε 15 λεπτά, με τον παραθαλάσσιο Πειραιά να πλημμυρίζει ξανά και αυτοκίνητα να «κολυμπούν» στους παραλιακούς δρόμους του Λιμανιού και του Πασαλιμανιού, όπως καταγράφεται σε εικόνες που έρχονται από την περιοχή:

piraeuspress.gr

piraeuspress.gr


piraeuspress.gr

piraeuspress.gr

Προβλήματα και στην Κορινθία – Υδροστρόβιλος στους Αγίους Θεοδώρους

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκαν και στην Κορινθία. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας EVA βρέθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή της Μαυρολίμνης, με υδροστρόβιλο στον Σαρωνικό να γίνεται ορατός από τους Αγίους Θεοδώρους.

Πλημμύρισαν οι περιοχές Σχίνος και Μαυρολίμνη, ενώ η είσοδος του Ναυτικού Ομίλου προς το παρόν, έχει κλείσει και η επικοινωνία γίνεται μέσα από το λιμάνι.

Μήνυμα του 112 σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα για επικίνδυνα φαινόμενα

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Δωδεκανήσων, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) που θα φέρει η κακοκαιρία EVA από τις μεσημβρινές ώρες την Κυριακή έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα έως τις πρωινές ώρες αύριο σε Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νέα σύσκεψη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μετεωρολόγων για την αξιολόγηση των νέων μετεωρολογικών δεδομένων σχετικά με την κακοκαιρία «EVA».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε η αποστολή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας. Σε πλήρη ανάπτυξη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών εξαιτίας της κακοκαιρίας, παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα