Καλοκαιρινό αποχαιρετιστήριο δώρο. Στους 40oC το θερμόμετρο

Καλοκαιρινό αποχαιρετιστήριο δώρο. Στους 40oC το θερμόμετρο

Καύσωνα προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος, κλιμάκωση καιρού από το Σάββατο με αποκορύφωμα την Δευτέρα και σταδιακή υποχώρηση την Τρίτη

Λίγο πριν μπούμε επισήμως, ως βόρειο ημισφαίριο, στην εποχή του Φθινοπώρου το Καλοκαίρι μας αποχαιρετά με καύσωνα που θα αγγίξει έως και 40 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα ο Μαθηματικός επιστήμων και Μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ανάρτησε δημοσίευση σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης πως "έρχεται ισχυρός καύσωνας για την εποχή, όχι όμως πρωτόγνωρος".

Συγκεκριμένα το Σάββατο θα σημειωθεί σταδιακή αύξηση θερμοκρασίας που θα ανέλθει στους 36 βαθμούς σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, που είναι ευαίσθητες στη ζέστη.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς στα ανατολικά της Θράκης, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένων και περιοχών της Αττικής) και στην ανατολική Πελοπόννησο, "καθιστώντας την ημέρα άκρως καλοκαιρινή η οποία θα είναι ευχάριστη για τις αποδράσεις σας στις παραλίες της χώρας (όχι όμως της κεντροδυτικής Αττικής, μετά το γεγονός της βύθισης του πλοίου και τη διαρροή του μαζούτ)". Το υπουργείο Υγείας επίσης υπαγορεύει την αποφυγή των πληχθέντων ακτών.

Καλοκαιρινό αποχαιρετιστήριο δώρο. Στους 40oC το θερμόμετρο

Η ακμή του καύσωνα θα συμβεί την Δευτέρα στα ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδος έως κι έναν βαθμό ανοδικά στην κλίμακα Κελσίου παραδεχόμενος ωστόσο  "Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αυτή την ώρα, αν θα υπάρξει κάποια περιοχή της Ελλάδας που η θερμοκρασία θα καταφέρει να αγγίξει τους 40°C, όμως είναι κάτι που το θεωρώ πιθανό. Ίσως, αν συμβεί αυτό, να συμβεί σε κάποια τμήματα που δεν υπάρχει εγκατεστημένος μετεωρολογικός σταθμός, όμως εσείς που θα μένετε εκεί θα το βιώσετε.".

Την Τρίτη ο καύσωνας θα υποχωρήσει αλλά θα επικρατήσει ζέστη στα ανατολικά και νότια (με χαμηλότερες τιμές της θερμοκρασίας σε σχέση με τη Δευτέρα) αλλά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία ήδη θα έχει εμφανίσει σημαντική πτώση. Έγραψε επίσης στην ανάρτηση του πως "υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν εκείνη τη μέρα κάποιες πρόσκαιρες μπόρες κυρίως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει αυτό τη δεδομένη στιγμή. Από την Τετάρτη, ίσως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη να επικρατήσουν ακόμη καλοκαιρινές συνθήκες, όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα, η θερμή αυτή εισβολή αυτή, θα αποτελεί παρελθόν.".

SHARE: