Κορυφώνεται η ζέστη την Παρασκευή

Κορυφώνεται η ζέστη την Παρασκευή
Εικόνα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ το μελτέμι τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 μπ κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

Στον παραπάνω χάρτη διακρίνεται η θερμή μεταφορά από τις ακτές της Αφρικής που επηρεάζει τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα όπου επικρατούν σχεδόν άπνοιες ενώ αντίστοιχη θερμή μεταφορά υπάρχει και στην ανώτερη ατμόσφαιρα στην ανατολική νησιωτική χώρα που έρχεται από την Τουρκία, η οποία όμως δεν μας επηρεάζει σημαντικά καθότι υπάρχει το φυσικό κλιματιστικό του Αιγαίου, το μελτέμι το οποίο μετριάζει σημαντικά την αίσθηση της ζέστης.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Παρασκευή θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Ανατολική Στερεά, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία. σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και το άλλο στα ανατολικά τμήματα ενώ στη Βαλκανική υπάρχει συνδυασμός των υψηλών πιέσεων με τις χαμηλές στη περιοχή της Κύπρου που προκαλούν το το μελτέμι στο Αιγαίο.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού.

 

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν: στην Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου). και στη Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37 βαθμοί Κελσίου).

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα