Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο – Βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο – Βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας
Ηλιοφάνεια στο Ναύπλιο Eurokinissi - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Καλές θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω απο τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές και το Πάσχα θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά και τη νέα εβδομάδα, με παροδική αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στη Μακεδονία πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία από δυτικές 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και κατά τόπους τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 23/4/1965 είχαμε έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και λασποβροχές στα νησιά του Αιγαίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα