Βροχές και πτώση θερμοκρασίας – Νέο κύμα έντονων φαινομένων στο τέλος της εβδομάδας

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας – Νέο κύμα έντονων φαινομένων στο τέλος της εβδομάδας
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Από το μεσημέρι της Τρίτης εκδόθηκε δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη χώρα μας το οποίο αναφέρει προειδοποίηση για τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που την Τετάρτη θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι. Επίσης θα επηρεαστεί η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

Την Πέμπτη θα συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα καθώς το σύστημα που μας επηρεάζει θα περάσει ανατολικότερα και έτσι θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στη κεντρική την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης και από τα νοτιοδυτικά θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής). Οι βροχές θα συνεχιστούν και την Παρασκευή με τάση εξασθένησης των φαινομένων , ενώ ένα άλλο χαμηλό θα μας επηρεάσει από Κυριακή έως και την ερχόμενη Τρίτη.

ΠΕΜΠΤΗ

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και από αργά το βράδυ στις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα