140 ΜΚΟ γεμίζουν καθημερινά το πιάτο χιλιάδων συνανθρώπων μας

140 ΜΚΟ γεμίζουν καθημερινά το πιάτο χιλιάδων συνανθρώπων μας

Η πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος που κάνει τη διαφορά στις ζωές τους.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να μπορείς να μοιράζεσαι. Είναι αυτή η αίσθηση της προσφοράς, η οποία μετατρέπει μία απλή κίνηση αγάπης, σε μία σπουδαία πράξη αλληλεγγύης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ψυχολόγους, αυτός που επωφελείται από την προσφορά, είναι αυτός που προσφέρει και όχι τόσο αυτός που λαμβάνει. Το σημαντικό, βέβαια, είναι να μη βλέπουμε την προσφορά ως μια κοινωνική υποχρέωση, αλλά ως μια ανιδιοτελή κίνηση.

Αυτό αρκεί, για να σκεφτούμε πόσο σημαντικές είναι οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες, που βοηθούν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και δίνουν λύσεις στα κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Όταν, δε, οι εποχές είναι γεμάτες προκλήσεις, αυτές οι πρωτοβουλίες σημαίνουν πολλά περισσότερα.

Το παράδειγμα της ΑΒ Βασιλόπουλος

Η κοινωνική προσφορά της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς μια ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να κάνει την διαφορά στην κοινωνία. Κατά τη διάρκεια του 2021, η εταιρεία προσέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Τράπεζα Τροφίμων, το Ινστιτούτο Prolepsis, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, η Κιβωτός του Κόσμου, η ΕΛΕΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Ανοιχτή Αγκαλιά κ.α.

Μαζί «δεσμεύονται» να συμβάλλουν:

  • Στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας
  • Στην εκπαίδευση γύρω από την Τοπική Παραγωγή και την Υγιεινή Διατροφή
  • Στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και της τοπικής κοινωνίας, ευρύτερα

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, η ΑΒ θέλει να κάνει τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας, ειδικά στις ζωές εκείνων που υποσιτίζονται ή βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι που δεν αναρωτιούνται «τι», αλλά «αν» θα φάμε σήμερα, είναι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και παιδιά.


Για την πρωτοβουλία αυτή, ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσε:

«Η ζωή έχει πολλές ανατροπές και από τη μία στιγμή στην άλλη, μία οικογένεια που μέχρι εχθές μπορούσε να ανταποκριθεί στις πολύπλευρες ανάγκες των παιδιών της, πλέον αδυνατεί. Στο «Χαμόγελο», εδώ και 26 χρόνια, είμαστε δίπλα σε κάθε μία από τις οικογένειες για να καλύψουμε κάθε ανάγκη τους. Βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, είναι να είμαστε δίπλα τους με απόλυτο σεβασμό και με διασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους. Είμαστε ευγνώμονες στην ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δυνατότητα που μας δίνει, να χαρίζουμε χαμόγελα απλόχερα στα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη.».

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Νέντας, Υπεύθυνος Τράπεζας Τροφίμων Ελλάδος, τόνισε:

«Αυτή την στιγμή οι Τράπεζες Τροφίμων σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Δράμα και Αθήνα, καλύπτουμε ανάγκες 81.000 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους περισσότερα από 25.000 παιδιά. Είναι άνθρωποι με ειδικές σωματικές ή ψυχολογικές ανάγκες, παιδιά σε ιδρύματα, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, οικογένειες με προβλήματα φτώχειας και ανεργίας, άστεγοι και άλλοι πολλοί. Για να το καταφέρουμε όλο αυτό, συνεργαζόμαστε καθημερινά με 263 συσσίτια και ιδρύματα. Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές, γνωρίζουν προσωπικά τους ανθρώπους, και όλοι μαζί συγκροτούμε ένα δίκτυο προσφοράς.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η ΑΒ Βασιλόπουλος μας προσέφερε 42,5 τόνους σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία συνήθως δεν μπορούμε να βρούμε από άλλες πηγές και θα μας βοηθήσουν να στηρίξουμε καλύτερα όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Επιπλέον, με την υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος θα εξοπλίσουμε με επαγγελματικά ψυγεία την Τράπεζα Τροφίμων Δράμας και θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε τις εγκαταστάσεις μας, ώστε να μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να προσφέρουμε περισσότερα τρόφιμα στους συνανθρώπους μας.».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα