28η Οκτωβρίου: Πού και πώς θα γίνουν οι παρελάσεις – Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων

28η Οκτωβρίου: Πού και πώς θα γίνουν οι παρελάσεις – Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Κανονικά θα διεξαχθούν οι μαθητικές παρελάσεις στην Αθήνα και σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Με αυστηρό χρονοδιάγραμμα η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Με τις μαθητικές παρελάσεις στην Αθήνα και σε ορισμένες μόνο περιοχές της περιφέρειας, αλλά και τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου.

Ένας ακόμη εορτασμός εθνικής επετείου που θα είναι πλήρως διαμορφωμένος στους υγειονομικούς κανόνες και στα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας για τους θεατές θα είναι υποχρεωτική, καθώς θα υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Δεν θα ισχύει το ίδιο όμως για τους παρελαύνοντες καθώς θα είναι στοιχισμένοι, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας μόνο κατά τη διάρκεια της αναμονής και της συγκέντρωσής τους στον χώρο.

«Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι», τονίζει το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τη διάρκεια, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών, ενώ σε ορισμένες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες.

Θεσσαλονίκη: Στρατιωτική παρέλαση με αυστηρό χρονοδιάγραμμα

Με τη στρατιωτική παρέλαση που θα διαρκέσει αυστηρά 60 λεπτά και στην οποία θα πάρουν μέρος μόνο στρατιωτικά τμήματα, θα διεξαχθούν οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την παρέλαση θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεατές, με απαραίτητη όμως τη χρήση της μάσκας, ενώ δεν θα παρελάσουν πολιτικά τμήματα.

Ωστόσο, δεν θα λείψουν από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης οι σχηματισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στους εορτασμούς θα συμβάλλουν spitfire και ένα F16, τα οποία θα “συναντηθούν” πάνω από την πόλη και θα επιδοθούν σε ακροβατικούς ελιγμούς.

Πού δεν θα παρελάσουν αύριο οι μαθητές

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας οδήγησε στην απόφαση να ακυρωθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται οι παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ στη λίστα μπήκε και ο νομός Κιλκίς, όπου και εκεί δεν θα διεξαχθούν παρελάσεις.

Η απόφαση ελήφθη το πρωί της Τετάρτης (27/10) στην έκτακτη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιβαρυμένη εικόνα του νομού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ακυρώθηκε λόγω της ημέρας πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα