4 τρόποι να απολαύσουμε τον ήλιο με lockdown ή χωρίς

4 τρόποι να απολαύσουμε τον ήλιο με lockdown ή χωρίς
Unsplash

Η άνοιξη έφτασε πλέον και επίσημα. Καιρός να το εκμεταλλευτούμε.

Αν έχουμε καταλάβει κάτι καλά όλους αυτούς τους μήνες του lockdown και της πανδημίας, είναι πως ακόμη και οι πιο απλές στιγμές, μπορούν να αποκτήσουν ιδιαίτερο νόημα και αξία, αν έχουμε δίπλα μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γονείς, συγγενείς ή φίλους, που μας έλειψαν αρκετά και κάθε φορά που τους βλέπουμε, αισθανόμαστε μια μεγάλη δόση ευτυχίας να πλημμυρίζει την ψυχή μας.

Ο χειμώνας ήταν διαφορετικός φέτος. Και σίγουρα αρκετά δύσκολος, με την πανδημία να αναβάλει αρκετά από τα πλάνα μας για εξόδους, ψυχαγωγία, διασκέδαση. Με την άνοιξη, όμως, να φτάνει πλέον και επίσημα, ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε διάθεση. Είναι η στιγμή, που πρέπει να αρχίσουμε να αισιοδοξούμε και πάλι και να σχεδιάζουμε τα καλοκαιρινά μας πλάνα, όταν η κατάσταση πια θα είναι σαφώς καλύτερη. Να ονειρευόμαστε βουτιές στη θάλασσα, γέλια με την παρέα, ξέγνοιαστες στιγμές κάτω από τον ήλιο, αλλά και γεμάτα ποτήρια με Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου δίπλα στο κύμα.

Μπορεί το lockdown να κράτησε λίγο περισσότερο απ’ όσο πιστεύαμε (εντάξει ίσως και πολύ περισσότερο), ωστόσο αργά η γρήγορα θα λήξει και θα μπορέσουμε και πάλι να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας. Τώρα, όμως, που η ημέρα αρχίζει σιγά σιγά και μεγαλώνει και ο ήλιος είναι λίγο πιο ζεστός, υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί τρόποι για να τον απολαύσουμε στο έπακρο. Με lockdwon ή χωρίς.

Πικ νικ στο πάρκο

Μπορεί τις ημέρες της καραντίνας να στερηθήκαμε αρκετά πράγματα, κανείς όμως δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα μιας βόλτας σε ένα κοντινό πάρκο. Παρέα με την οικογένεια, ή με δύο τρεις καλούς φίλους, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα από τα επόμενα σαββατοκύριακα και να στήσετε το δικό σας πικ νικ στη φύση.

Δεν χρειάζεται να κάνετε ακραίες ετοιμασίες. Λίγοι και μικροί μεζέδες είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουν τη συζήτηση, τον ήλιο και φυσικά το Ούζο Πλωμαρίου, το οποίο θα σας φέρει στο μυαλό και στον ουρανίσκο, εικόνες και γεύσεις καλοκαιριού. Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με θέα τη θάλασσα

Unsplash

Αν μένεις στα νότια προάστια, έχεις ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα όλο αυτό το διάστημα του lockdown. Τη θέα της θάλασσας, που σε ηρεμεί, σε ταξιδεύει και σε κάνει να αισιοδοξείς πως όλα θα πάνε καλά. Γιατί, λοιπόν, αυτή την εικόνα να μην την «γεμίσεις» με την παρέα σου, αλλά και ένα ποτηράκι Ούζο Πλωμαρίου;

Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό, να φορέσετε τα κοντομάνικά σας (και τις μάσκες σας) και να κατεβείτε στην παραλία. Όποιος τολμηρός θέλει να μπει για μια βουτιά στη θάλασσα, μπορεί να το κάνει, ωστόσο το βασικότερο είναι πως θα απολαύσετε τον ήλιο, θα γεμίσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνη D και δειλά δειλά θα σκαρώσετε τα πρώτα πλάνα του καλοκαιριού.

Την κάναμε ταράτσα

Unsplash

Μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες, κάθε φορά που μπαίνει η άνοιξη, είναι η «απόδραση» σε κοντινές ταράτσες και μέρη με υπέροχη θέα. Τις προηγούμενες χρονιές αυτές οι ταράτσες ανήκαν σε κάποιο μπαρ ή ταβέρνα του κέντρου. Φέτος θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικατασταθούν με την ταράτσα της πολυκατοικίας μας, την οποία μπορούμε να απολαύσουμε παρέα με την υπόλοιπη οικογένεια.

Καλώς ή κακώς πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες των καιρών, αλλά ταυτόχρονα να βρίσκουμε λύσεις και τρόπους να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την άνοιξη, τον ήλιο και την καλή συντροφιά. Η ανάγκη για λίγη ξεγνοιασιά, γέλιο και ευχάριστη ατμόσφαιρα είναι πλέον μεγαλύτερη από ποτέ και είναι σημαντικό να μη λείπει από την καθημερινότητά μας.

Αμαξάδα στο βουνό

Unsplash

Δεν γίνεται να καταλάβεις άνοιξη, χωρίς μια βόλτα στο βουνό. Οκ, μπορεί αυτή τη στιγμή οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με το αυτοκίνητο να μην επιτρέπονται, αλλά αυτό το μέτρο δεν θα ισχύει για πάντα. Στην πρώτη ευκαιρία, λοιπόν, που οι συνθήκες το επιτρέψουν, φόρεσε άνετα ρούχα, γέμισε το πορτ-μπαγκάζ με προμήθειες και πάρε την παρέα σου για μια αμαξάδα στο βουνό. Εκεί όπου όλα είναι πιο όμορφα και πιο ήρεμα.

Χωρίς πολύ κόσμο γύρω σας, μπορείτε να απολαύσετε το ανοιξιάτικο τοπίο με ασφάλεια, να εισπνεύσετε καθαρό αέρα και φυσικά να πιείτε στην υγειά των ωραίων στιγμών, που σας περιμένουν στο μέλλον.

Όσον αφορά το τελευταίο, καλό θα ήταν να έχετε φροντίσει από πριν να υπάρχει στο αμάξι ένα μπουκάλι Ούζο Πλωμαρίου, μερικά ποτηράκια, αλλά και ένα ψυγειάκι με πάγο. Και πρόσεχε, το σερβίρισμα του ούζου είναι μια ιεροτελεστία. Πρώτα βάζουμε το ούζο στο ποτήρι, μετά το νερό και στο τέλος τον πάγο, έτσι ώστε να απελευθερωθούν όλα του τα αρώματα και η γεύση του να γίνει ασυναγώνιστη.

Kikostories


Με την άνοιξη πλέον να έχει μπει για τα καλά, η διάθεσή μας πρέπει να πάρει σιγά σιγά τα πάνω της. Και είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε τη θετική ενέργεια του ήλιου, κάνοντας ταυτόχρονα όνειρα για ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, με συνοδοιπόρο το Ούζο Πλωμαρίου. Αφού όπου έχει ήλιο έχει και Πλωμάρι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα