Αγγελική Λάμπρη: “Ένιωσα θυμό και οργή που δεν μπόρεσα να αντιδράσω”

Αγγελική Λάμπρη: “Ένιωσα θυμό και οργή που δεν μπόρεσα να αντιδράσω”
Η Αγγελική Λάμπρη στο "After Dark" Glomex

Η Αγγελική Λάμπρη μίλησε για την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, που έκανε μαζί με την Τζένη Μπότση και τη Λουκία Μιχαλά.

Καλεσμένη στην εκπομπή “After Dark” ήταν το βράδυ της Παρασκευής (26/02) η Αγγελική Λάμπρη, η οποία μίλησε για την καταγγελία στην οποία προχώρησε μαζί με τις συναδέλφους της Τζένη Μπότση και Λουκία Μιχαλά για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Η διάσημη ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στην απόφασή της να “σπάσει” τη σιωπή της, όσο και στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες βδομάδες στο θέατρο με τις συνεχείς καταγγελίες για κακοποίηση που βγαίνουν στο φως.

“Είχαμε βιώσει όλες το ίδιο περιστατικό. Ήταν κάτι που ήταν μέσα μας τόσο πολύ έντονα και λέγαμε ότι κάποια στιγμή θέλουμε να βγει. Ένας από τους λόγους που έκανα αυτή την καταγγελία μαζί με τα κορίτσια, ήταν επειδή τότε ένιωσα πολύ θυμό και μεγάλη οργή που δεν μπόρεσα να αντιδράσω. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. Συμβαίνει αυτό εδώ και πολλά χρόνια και κάνουμε ότι δεν συμβαίνει. Ένιωσα πολύ μόνη μου και φοβόμουν, αλλά ήθελα να αντιδράσω. Αν το είχα πει νωρίτερα δεν θα είχαν έρθει σε αυτή την θέση πολλά κορίτσια που είχαν τελειώσει την δραματική σχολή. Ο στόχος ήταν να ενθαρρύνουμε θύματα. Ντροπή και φόβο θα νιώθουν μόνο οι θύτες κι ήρθε η ώρα να να κρυφτούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Αγγελική Λάμπρη.

Η ηθοποιός δήλωσε συγκινημένη και ανέφερε πως αισθάνεται ότι το τοπίο πλέον αλλάζει. “Δεν ξέρεις πόσα μηνύματα πήρα κι έκλαιγα. Μου έλεγαν μπράβο γιατί μπορούν να μιλήσουν. Κανείς δεν είναι μόνος. Πρέπει να μιλάμε. Είμαστε σε τσουνάμι και θα έρθει το φως και μια κάθαρση. Οποιοσδήποτε θα έχει σαν σκέψη μια παραβατική συμπεριφορά ή σωματική, λεκτική και σεξουαλική βία, δεν θα το κάνει πράξη. Είναι αυτό που έχουμε καταφέρει. Δεν μπορεί ο καθένας επειδή είναι μεγάλος καλλιτέχνης ή επειδή είναι τρελός να κάνει ό,τι του έρχεται στο κεφάλι, δεν είναι πια ανεκτό αυτό. Νιώθω πολύ δυνατή και νιώθω χαρούμενη. Που βγήκε από μέσα μου. Ζητώ συγγνώμη που δεν το έκανα νωρίτερα. Νομίζω ότι η κοινωνία αλλάζει και το κάνουμε όλοι μαζί”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα