Αγγελής: Πανταχού παρών ο “Ρασπούτιν”

Αγγελής: Πανταχού παρών ο “Ρασπούτιν”
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση eurokinissi

Ο πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ιω. Αγγελής, κατέθεσε για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, χωρίς να κατονομάσει τον αποκαλούμενο "Ρασπούτιν".

Σε μία πολύωρη κατάθεση ενώπιον του αντεισαγγελέα ΑΠ, Ευ. Ζαχαρη, προχώρησε ο πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ιω. Αγγελής, σχετικά τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός για περισσότερες από τέσσερις ώρες επανέλαβε όλα όσα έχει καταγγείλει σε δύο αναφορές του προς τον Άρειο Πάγο, επιβεβαίωντας το περιεχόμενό τους. Ο ίδιος δεν κατονόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν», για τον οποίο δήλωσε πως «ήταν πανταχού παρών» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς και ότι «όλοι τον ξέρουν αλλά τον φοβούνται”.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε πως η τεως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, γνωρίζουν για ποιό πρόσωπο πρόκειται. Τέλος, ο Ιω. Αγγελής στράφηκε κατά της επικεφαλής της επίμαχης Εισαγγελίας Ελένης Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας πως «η συμπεριφορά της έδειχνε ότι υπήρχε άτομο, του οποίου ακολουθούσε τις εντολές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα