Άγιο φως: Θα έρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πάει πουθενά

Το Άγιο Φως θ' αρχίσει το ταξίδι του από τον Πανάγιο Τάφο
Το Άγιο Φως θ' αρχίσει το ταξίδι του από τον Πανάγιο Τάφο EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, εξήγησε την διαδικασία που θ' ακολουθηθεί κατά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Αθήνα και μόνο σ' αυτήν.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN o υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης ενημέρωσε ότι ο σχεδιασμός του εφετινού ταξιδιού του Άγιου Φωτός από το Ισραήλ στην Ελλάδα έχει τροποποιηθεί λόγω κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες και, πέρα από τη συγκεκριμένη διαδικασία που θ' ακολουθηθεί στο Τελ Αβίβ, ενημέρωσε για ό,τι ακριβώς θα ισχύσει στην ελληνική επικράτεια λίγες ώρες πριν από τη τέλεση της Αναστάσεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είναι όλα διαφορετικά. Δεν μας επιτρέπεται να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών. Θα καταφέρουμε να το φέρουμε πάντως, γιατί έγιναν όλες οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση του Ισραήλ και θα τηρήσουμε όλες τις συνθήκες.

ADVERTISING

Το Μεγάλο Σάββατο ένα αεροσκάφος της Aegean θα φύγει από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Εκεί χωρίς να βγει κανένας από το αεροσκάφος αλλά μ' ένα αυτοκίνητο του προξενικού γραφείου το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο στο Τελ Αβίβ. Και από το αεροσκάφος στο Ελ.Βενιζέλος. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια διαδικασία πρωτοφανής.

Το σενάριο έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες. Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά. Ούτε στη Θεσσαλονίκη. Φοβηθήκαμε πολύ το συνωστισμό και του κόσμου και των αξιωματούχων. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πληγεί η δημόσια υγεία. Δεν θα διανεμηθεί. Θα πάει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Σημασία έχει να είμαστε καλά. Εφέτος δεν θα μεταγγιστεί το Άγιο Φως στις λαμπάδες, αλλά μόνο στις καρδιές μας. Εφόσον υπάρχει πίστη, υπάρχει και Άγιο Φως".

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος":

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άγιο Φως, Μεγάλη Εβδομάδα, Πάσχα, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network