Αγρίνιο: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου

ΜΕΘ. Φωτο αρχείου.
ΜΕΘ. Φωτο αρχείου. EUROKINISSI

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου μετά την αυξημένη θνητότητα που διαπιστώθηκε στη ΜΕΘ. Τι προηγήθηκε.

Παραιτήθηκε απο τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου ο Ανδρέας Τσώλης μετά τις αποκαλύψεις για αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ αλλά και τη στάση του που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα, είπε πως «είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του».

Την άμεση παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη είχε ζητήσει και ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς. Σύμφωνα με όσα είπε, σε συνάντηση που είχε με το διοικητή, όταν τον ρώτησε “αν έπεσε στην προσοχή του το ποσοστό θνητότητας, μου απάντησε ότι εγώ είμαι λογιστής και δεν ξέρω από ιατρικά θέματα κι έπρεπε κάποιος να μου το πει. Δεν συγκάλεσε ποτέ την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων που έχει συσταθεί στο νοσοκομείο“.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή.

Πρόσθεσε ότι πάντα την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής της μονάδας. «Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Βασίλης Κοντοζαμάνης
SHARE:

24Media Network