Ακρόπολη: Τουρίστρια λιποθύμησε από τη ζέστη – Κλείνει ο αρχαιολογικός χώρος λόγω καύσωνα

Ακρόπολη: Τουρίστρια λιποθύμησε από τη ζέστη – Κλείνει ο αρχαιολογικός χώρος λόγω καύσωνα
Διασώστες μεταφέρουν επισκέπτρια της Ακρόπολης σε ασθενοφόρο, λόγω του καύσωνα, την Πέμπτη 13 Ιουλίου. ANGELOS TZORTZINIS/AFP

Μία τουρίστρια έχασε τις αισθήσεις της στην Ακρόπολη λόγω καύσωνα. Όπως ανακοίνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Αθήνας, ο αρχαιολογικός χώρος θα κλείσει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Τουρίστρια λιποθύμησε το πρωί της Παρασκευής (14/7) κατά την επίσκεψή της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που ήδη σημειώνονται στην περιοχή από τον καύσωνα “Κλέων.

Σε σχετικό βίντεο που δημοσίευεσε η Ελληνική Αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παραλαμβάνει τη λιπόθυμη γυναίκα, προκειμένου να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Κλείνει η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό, ο καύσωνας Κλέων αναστέλλει και τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, καθώς τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για τις υψηλές θερμοκρασίες (στέγαστρα και δωρεάν διανομή νερών) δεν επαρκούν τις μεσημβρινές κυρίως ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 12.00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.00.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα