Αλέξης Μπένος: “Η υγεία του Κουφοντίνα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο”

Αλέξης Μπένος: “Η υγεία του Κουφοντίνα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο”
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού με άδεια τον Φεβρουάριο του 2018 Eurokinissi

"Ιδιαίτερα κρίσιμη" χαρακτηρίζει την κατάσταση υγείας του επί 22 ημέρες απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο καθηγητής Ιατρικής Α.Μπένος σε συνέντευξη που οργανώθηκε από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

“Μετά την εικοστή μέρα απεργίας πείνας, οι ζωτικές λειτουργίες του Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κουφοντίνας αρνείται να του παρασχεθεί ορός με ηλεκτρολύτες σηματοδοτεί την είσοδο της απεργίας πείνας σε στάδιο κατά το οποίο μπορούν να προκληθούν σοβαρές επιπλοκές, ακόμα και η απώλεια της ζωής του. Στο πλαίσιο αυτό, αν η κυβέρνηση αποδειχτεί ότι δεν ενδιαφέρεται καν για τη ζωή, η υπεράσπιση συνολικά των δικαιωμάτων γίνεται, για όλη την κοινωνία, μια πολύ δυσκολότερη υπόθεση”, σημείωσε ο καθηγητής Ιατρικής Αλέξης Μπένος στη συνέντευξη που οργανώθηκε από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν η συνήγορος του απεργού πείνας, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ Αλέξης Μπένος, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και μέλος του ΣΦΕΑ Άλκης Ρήγος και ο συντονιστής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΜΕΡΑ25, Δημήτρης Γκομόζιας.

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, εξήγησε αναλυτικά τους κινδύνους που προκύπτουν για όλους τους κρατούμενους, καθώς, όπως υπογράμμισε, το αιτημα του απεργού, δηλαδή η μεταφορά του από τον Δομοκό στον Κορυδαλλό δεν συνιστά «προνόμιο», αλλά υποχρέωση της Πολιτείας. Παράλληλα τόνισε ότι οι 12 από τις 22 μέρες της απεργίας πείνας του κρατουμένου έχουν περάσει με τον ίδιο να βρίσκεται σε απομόνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη διανύει την 22η μέρα απεργίας πείνας. Αίτημά του η μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί και σύμφωνα με όσα προβλέπει κάθε σχετική διάταξη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα