Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή – Τι ώρες λειτουργούν

Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή – Τι ώρες λειτουργούν
Κόσμος σε σούπερ μάρκετ Eurokinissi

Ανοιχτά θα είναι, κατ' εξαίρεση, τα καταστήματα σήμερα καθώς και την Κυριακή 23 Μαΐου. Απεργία κήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ανοικτά θα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου τα καταστήματα (εμπορικά, σούπερ μάρκετ κ.ο.κ.), σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την άρση των περιορισμών, που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (15/5).

Πέρα από τη λειτουργία των καταστημάτων τις συγκεκριμένες Κυριακές, προβλέπεται διευρυμένο ωράριο από τις 07.00 έως τις 22.30 για τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία όμως επιτρέπεται να κάνουν κατ’ οίκον παραδόσεις (delivery) έως τη 01.00.

Για τα εμπορικά καταστήματα το ωράριο είναι επίσης διευρυμένο από τις 07.00 έως τις 21.00.

Την ίδια ώρα, ανοικτά, με ωράριο από 07.00 έως και τις 21.00, μπορούν να είναι τις δύο Κυριακές τα κομμωτήρια, καθώς και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (μανικιούρ, πεντικιούρ κ.ο.κ.).

Απεργία για την Κυριακάτικη αργία

Απεργία στο χώρο του εμπορίου προκηρύξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει:

“Η Κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να κρατηθούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Πριν καν ακόμη ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, τρέχει να ανοίξει και αυτή την Κυριακή το Εμπόριο. Μια ακόμη Κυριακή που δεν είναι στις νομοθετημένες, ο Υπουργός την δίνει δώρο στους εργοδότες. Έχουν φτιαχτεί πλάνα εργασίας σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εδώ και μέρες, και τώρα έρχεται και η τυπική υπογραφή του Υπουργού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα