Αντικαπνιστικός: Οι Έλληνες τον τηρούν, ο Γιαννακόπουλος εύχεται θάνατο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Οι πολίτες που για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουν "αγκαλιάσει" τον αντικαπνιστικό νόμο, δέχονται διαδικτυακές ύβρεις και κατάρες από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που στην Ελλάδα, επιβεβαιώνεται η ρήση του Εμμανουήλ Ροίδη, ότι στη χώρα μας "είς νόμος απαιτείται, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων".

Πράγματι, οι νόμοι είναι πολλοί, αλλά συνήθως κολλάμε στην εφαρμογή. Αυτό ευτυχώς και μετά από χρόνια εξευτελισμού της Πολιτείας, δεν συμβαίνει με τον αντικαπνιστικό.

ADVERTISING

Επιτέλους, οι Έλληνες τον εφαρμόζουν. Βγαίνουν έξω να καπνίσουν και δεν αναγκάζουν τους συμπολίτες τους σε καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και γήπεδα, να γίνονται παθητικοί καπνιστές.

Θα περίμενε κανείς από τους ανθρώπους του αθλητισμού και ειδικά από προέδρους ομάδων, να δίνουν το καλό παράδειγμα, ωστόσο δυστυχώς κάποιοι βάζουν τις προσωπικές τους εμμονές και απολαύσεις, πάνω από τη δημόσια υγεία και τον σεβασμό στους νόμους.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος του ερασιτέχνη, ενός αθλητικού σωματείου με τεράστια ιστορία, αλλά και ο άνθρωπος, που ως πρόεδρος της ΕΝΕΔ φέρεται να εκπροσωπεί μέρος των Ελλήνων εκδοτών και να έχει στην ιδιοκτησία του μέσα ενημέρωσης, θα έπρεπε αν όχι να πρωτοστατεί υπέρ του, τουλάχιστον να σέβεται τον αντικαπνιστικό νόμο.

Και όμως με σειρά τοποθετήσεών του στο διαδίκτυο, χλευάζει και λοιδορεί όσους τον ψήφισαν, όσους επιχειρούν να τον εφαρμόσουν και όσους τον σέβονται.

Αν και καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του, σίγουρα δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει επιδεικτικά τον νόμο και πολύ περισσότερο ένας άνθρωπος του αθλητισμού και των media δεν μπορεί, να εύχεται "ψόφο" και θάνατο, σε όσους αποφάσισαν να διαψεύσουν για μια φορά τον Ροΐδη.

Διότι αυτό έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε διαδικτυακή του ανάρτηση. Ευχήθηκε λουκέτο στους καταστηματάρχες, που τον εφαρμόζουν, πολιτικό κόστος σε όσους τον επέβαλαν και θάνατο σε όσους πολίτες καλούν το 1142 για να καταγγείλουν περιπτώσεις μη εφαρμογής του νόμου.

Άραγε η παραπάνω συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνάδει με τις θεσμικές θέσεις που κατέχει;

SHARE:

24Media Network