Αρκαλοχώρι: Μεγάλος μέρος της βοήθειας, στοιβάζεται αδιάθετο

Αρκαλοχώρι: Μεγάλος μέρος της βοήθειας, στοιβάζεται αδιάθετο
NEWS24/7

Ρούχα, παιδιά και ενηλίκων, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη από τη βοήθεια που πρόσφεραν οι πολίτες στο Αρκαλοχώρι παραμένουν αδιάθετα και στοιβαγμένα στο εκθεσιακού κέντρου της περιοχής.

Η ανταπόκριση του κόσμου από όλη την Ελλάδα στην έκκληση για βοήθεια στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου ήταν συγκλονιστική.

Μόνο μερικές ημέρες μετά το μεγάλο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου συγκεντρώθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου τόνοι από τρόφιμα, ρούχα, παπλώματα, κουβέρτες και ηλεκτρικές συσκευές που προορίζοντας για τους πληγέντες οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ADVERTISING

Το πρόβλημα ότι μετά από σχεδόν 4 και πλέον μήνες μεγάλο μέρος της βοήθειας αυτής παραμένει αδιάθετη και στοιβάζεται εντός του εκθεσιακού κέντρου την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και κάποιοι από τους σεισμοπαθείς βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

"Η αλήθεια είναι ότι έχουν μείνει πάρα πολλά ρούχα, δεύτερο χέρι, γιατί αυτά που ήταν καινούργια "έφυγαν". Διαθέσαμε επίσης τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες, ψυγεία) καθώς και τα κλινοσκεπάσματα" τόνισε μιλώντας στο NEWS24/7 o δήμαρχος Μίνωα-Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης.

"Θα ήθελα να πω" συμπληρώνει ο δήμαρχος "ότι όποιος θέλει μπορεί να προμηθευτεί ρούχα ή οτιδήποτε άλλο θέλει, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και εννοείται πως θέλουμε να διατεθεί το σύνολο της βοήθειας που έστειλαν οι συμπολίτες μας. Είναι όμως επίσης αληθές ότι μας έστειλαν και πράγματα που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όπως νυφικά".

Αλλες πηγές που μίλησαν επίσης στο NEWS 24/7 τόνισαν ότι μεταξύ των αδιάθετων ειδών υπάρχουν και αρκετά καινούργια "μέσα στα κουτιά τους" όπως μας τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Οπως και να έχει πάντως, μεγάλος μέρος της βοήθειας παραμένει αδιάθετη. Και είναι πραγματικά κρίμα, ιδιαίτερα για τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα να παραμένουν ανεκμετάλλευτα ενώ πολλοί συμπολίτες μας ζουν στο όριο της φτώχειας ή και κάτι από αυτό.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε για τι ακριβώς μιλάμε. Τις δημοσιεύουμε με την ελπίδα ότι γρήγορα θα δοθεί μία λύση.

Αρκαλοχώρι: Μεγάλος μέρος της βοήθειας, στοιβάζεται αδιάθετο
NEWS24/7


Αρκαλοχώρι: Μεγάλος μέρος της βοήθειας, στοιβάζεται αδιάθετο
NEWS 24/7
NEWS 24/7
NEWS 24/7
NEWS 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρήτη, Σεισμός
SHARE:

24Media Network