Αρσάκεια Σχολεία: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία των αποφοίτων

Αρσάκεια Σχολεία: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία των αποφοίτων
Το αρσάκειο Αθηνών ( φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκινά νέα προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες των 259 αποφοίτων του Αρσακείου και την προσφυγή της Διοίκησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας στη Δικαιοσύνη.

Στο “στόχαστρο” της ελληνικής Δικαιοσύνης μπαίνει και οι καταγγελίες των 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς, οι οποίες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς οι καταγγελίες έφτασαν στο γραφείο της, ύστερα από σχετική προσφυγή της Διοίκησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας. Την έρευνα “χρεώθηκε” ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Λούλης, ο οποίος αναμένεται το προσεχές διάστημα να εξετάσει όσα αναφέρονται στο κείμενο των αποφοίτων, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων και μαρτυρικές καταθέσεις.

Προσφυγή για τα Αρσάκεια Σχολεία

Η προσφυγή της Διοίκησης είχε γίνει ήδη γνωστή, μετά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο καθηγητής και πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, Γ. Μπαμπινιώτης, ενημερώνοντας ότι “θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν έναν προς έναν οι 285 υπογράφοντες και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους”.

Επρόκειτο ουσιαστικά για την απάντηση της εταιρίας στους 285 Αποφοίτους του Αρσακείου Ψυχικού από το 1994 ως το 2018, οι οποίοι δήλωσαν: “θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα”. Μάλιστα, καταγγέλλουν “κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες”, κάνοντας λόγο όχι για μεμονωμένα γεγονότα μιας συγκεκριμένης περιόδου, αλλά για μια “διαχρονική νοοτροπία κάποιων στην παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version