Πριν το Athens Pride πέρνα μια βόλτα και από τη ΣΤΕΓΗ

Πριν το Athens Pride πέρνα μια βόλτα και από τη ΣΤΕΓΗ
Faster than Light Youtube

Μια σειρά δράσεων εμπνευσμένες από αγώνες για το δικαίωμα έκφρασης του κάθε ατόμου και με την υποστήριξη της καμπάνιας #vgeskaipes ενάντια στις διακρίσεις, διοργανώνονται στη ΣΤΕΓΗ.

Το 15ο Athens Pride, με σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Η ΣΤΕΓΗ ετοιμάζει μια σειρά δράσεων, καλώντας κάθε άνθρωπο να παλεύει για το δικαίωμα της έκφρασής του, με ένα περίπτερο ενημέρωσης στο Σύνταγμα, με την έκδοση ενός βιβλίου στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, με την προβολή μιας ταινίας με live perfomance και με την υποστήριξη της online καμπάνιας #vgeskaipes ενάντια στις διακρίσεις.

ΣΤΕΓΗ

Λίγες μέρες πριν από το Athens Pride Parade 2019, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του “Faster than Light” των Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen, της ταινίας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μέλη της LGBTQI+κοινότητας -ανάμεσα στους οποίους και ο Ζακ- η οποία συνοδεύεται από μια live performance με καλλιτέχνες της τοπικής drag σκηνής.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Σε συνέχεια της εκδήλωσης I’ m Positive στο περίπτερο της Στέγης, στην πλατεία Συντάγματος, θα υπάρχει υλικό ενημέρωσης για την μέθοδο προφύλαξης PrEP, η οποία προστατεύει από τον ιό HIV. Με το σύνθημα #I’m Positive συνεχίζεται η συνεργασία της Στέγης με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

ΖΑΚ / ZACKIE OH

Στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από το μεγάλο ουράνιο τόξο του περιπτέρου της Στέγης, θα πωλείται το βιβλίο για τον Ζακ Κωστόπουλο, το οποίο συνεκδίδει η ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση με τον εκδοτικό οίκο “Το Ροδακιό”. Το βιβλίο «Ζακ / Zackie Oh» θα είναι διαθέσιμο για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη ζωή του drag περφόρμερ και οροθετικού ακτιβιστή και να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του στον αγώνα για τη νομική δικαίωση του άδικου θανάτου του. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στη ΣΤΕΓΗ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα