Αθώοι για τα δάνεια της FBB

Αθώοι για τα δάνεια της FBB

Η υπόθεση αφορούσε σε δανειοδοτήσεις ύψους 61 εκατομμυρίων δολαρίων, της τράπεζας FBB προς ναυτιλιακές εταιρίες, οι οποίες εμφανίζονταν συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη.

Την απαλλαγή του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη και ακόμη 10 κατηγορουμένων στην υπόθεση των δανείων, ύψους 61 εκατομμυρίων δολαρίων, της τράπεζας FBB αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πρόκειται για χορηγήσεις δανείων προς ναυτιλιακές εταιρίες την περίοδο 2009 – 2011, από το επίμαχο τραπεζικό ίδρυμα, το οποίο εμφανιζόταν να είναι συμφερόντων του βασικούς κατηγορούμενου. Αν και σύμφωνα με την κατηγορία, τα επίμαχα δάνεια κρίθηκαν επισφαλή, χωρίς δηλαδή τις απαραίτητες εγγυήσεις, τελικά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν απεδείχθη. Παράλληλα, κατά το σκεπτικό των τριών δικαστών, δεν εξακριβώθηκε στην ακροαματική διαδικασία εάν οι δανειοδοτήσεις επηρέασαν την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αντίστοιχη ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Δημ. Γκύζη, για τους 11 εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους -εκτός του Βίκτωρα Ρέστη- ήταν στελέχη της τράπεζας, που συμμετείχαν σε επιτροπές αρμόδιες για την έγκριση των δανείων, αλλά και εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιριών. Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, σε βαθμό κακουργήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα