Αυξήθηκαν απότομα οι απόπειρες εξόδου προς την επαρχία τη Δευτέρα του Πάσχα

Εθνική Οδός Κορίνθου - Τριπόλεως
Εθνική Οδός Κορίνθου - Τριπόλεως EUROKINISSI

Μπορεί το Πάσχα να πέρασε χωρίς προβλήματα ως προς την τήρηση των μέτρων, ωστόσο την επόμενη μέρα αρκετοί προσπάθησαν να πάνε στα χωριά τους.

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 20 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 188 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, 93 στην Αττική, 20 στη Θεσσαλονίκη, 18 στην Κεντρική Μακεδονία, 16 στην Κρήτη, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 στη Δυτική Ελλάδα, 6 στην Ήπειρο, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στη Θεσσαλία, 4 στη Δυτική Μακεδονία και 3 στο Νότιο Αιγαίο.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 138 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.023 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 653 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 557 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, 170 στην Αττική, 77 στη Θεσσαλονίκη, 58 στην Κρήτη, 36 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 34 στο Βόρειο Αιγαίο, 33 στην Κεντρική Μακεδονία, 30 στα Ιόνια Νησιά, 28 στο Νότιο Αιγαίο, 22 στη Θεσσαλία, 19 στην Πελοπόννησο, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 15 στη Στερεά Ελλάδα, 10 στην Ήπειρο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 46.977 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις και συνελήφθησαν 3 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 485 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 466 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Κορονοϊός
SHARE: