Candida auris: Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπιση του μύκητα των νοσοκομείων

Candida auris: Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπιση του μύκητα των νοσοκομείων
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας eurokinissi

Τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση του μύκητα Candida Auris περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος. Τι είπε για τους κινδύνους σε νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά για τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διευκρίνισε σήμερα Τετάρτη (11/5) ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Candida Auris ανέφερε ότι δεν είναι άγνωστος, έχει εντοπιστεί εδώ και δύο χρόνια και έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως ένας μύκητας που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.

Χαρακτήρισε τη μάχη με τις βαρύτατες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις «αδυσώπητο» και με «τραγικές συνέπειες» φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την πανδημία του κορονοϊού, κατά την οποία όπως είπε το 40% με 50% των θυμάτων δέχθηκε τη «χαριστική βολή» από πολυανθεκτικά μικρόβια.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα νοσοκομεία έχουν θωρακιστεί έναντι ανθεκτικών μικροβίων και πως στις μονάδες του «Παπανικολάου» δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα.

«Το ενδιαφέρον γι’ αυτόν (το μύκητα) είναι διπλό. Είναι ότι και δύσκολα μπορεί να αποκαλυφθεί και δεύτερον, δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αντιμυκητιακά για να μπορούν να τον εξοντώσουν. Και το τρίτο το κυριότερο, είναι πως όταν μπει μέσα στις μονάδες μας, δύσκολα μπορεί να απολυμανθεί και να εξοντωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα