Χάκερ επιτέθηκαν και σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας

Χάκερ επιτέθηκαν και σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας
Από το νοσοκομείο Σωτηρία. Alexandros Michailidis / SOOC

Μετά την επίθεση των χάκερ στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης αποκαλύφθηκε πως δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας δέχτηκαν επίσης "χτύπημα" τα ξημερώματα της Τρίτης.

Επίθεση δέχτηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, το Σωτηρία και το Ασκληπιείο Βούλας.

Η επίθεση απετράπη ενώ διερευνάται εάν οι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες της Αττικής, λόγω πιο σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων.

Επίθεση από χάκερς στη Βουλή

Απόπειρα «χακαρίσματος» δεδομένων και πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δέχθηκε η Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει εντοπιστεί διαρροή πληροφοριών, δίχως όμως να αποκλείεται. Το ζήτημα εξετάζεται σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γ.γ της Βουλής, Γιώργο Μυλωνάκη “στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP”.

Επισημαίνεται πως “άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές” ενώ σημειώνεται πως “η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα