Χαλκιδική: Προτεραιότητα η αποκατάσταση της υψηλής τάσης ρεύματος

Χαλκιδική: Προτεραιότητα η αποκατάσταση της υψηλής τάσης ρεύματος
MotionTeam

Επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στα σημεία όπου σημειώθηκαν οι καταστροφές από την κακοκαιρία, με κεντρικό ζήτημα αυτή τη στιγμή την αποκατάσταση της υψηλής τάσης του ρεύματος.

Συνεχείς συσκέψεις υπό τους αρμόδιους υπουργούς και τις τοπικές Αρχές πραγματοποιούνται στη Χαλκιδική, που επλήγη από τη φονική κακοκαιρία.

Στην περιοχή παραμένει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής παρέμεινε και σήμερα. Ο υπουργός προήδρευσε συσκέψεων που έγιναν στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στα Μουδανιά και  επιθεώρησε το σημείο, όπου είχε κλείσει ο δρόμος Ποτίδαιας – Ν.Φώκαιας, ο οποίος ήδη δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Κεντρικό ζήτημα αυτή τη στιγμή, η αποκατάσταση της υψηλής τάσης του ρεύματος.

Κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου (Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών), τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Αθήνα, κινητοποιήθηκαν άμεσα από χτες. Οριοθετούν τις πληγείσες περιοχές, καταγράφουν τις ζημιές και σχεδιάζουν την αποκατάστασή τους.

Επίσης, ο Υπουργός ζήτησε και ανέβηκαν από χτες το βράδυ ο Διευθύνων Σύμβουλος και κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ, ιδίως για τον έλεγχο των σχολείων και των Κέντρων Υγείας.

Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή και η οριοθέτηση, θα ξεκινήσει και η διαδικασία σχετικά με την οικονομική στεγαστική συνδρομή που θα δοθεί στους πληγέντες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα