Χαλυβουργική: Αγωνία για τους εργαζομένους - Τι προβλέπεται να γίνει

Χαλυβουργική - φωτογραφία αρχείου
Χαλυβουργική - φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Χαλυβουργικής δήλωσε πως όλα κρίνονται από τη στάση του μεγαλομετόχου και από το αν θα προβεί σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ.

Τη Δευτέρα, ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, ο ΑΔΜΗΕ έκοψε το ρεύμα στην επιχείρηση που λειτουργούσε από το 1925, λόγω χρεών. Πλέον οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής αναμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αλλά κυρίως του βασικού μετόχου.

Ο πρόεδρός τους, Γιώργος Γάκης δήλωσε στο News 24/7 στους 88,6 πως αναμένουν από τον μεγαλομέτοχο να προβεί σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ στην οποία χρωστά πάνω από 30 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα.

Πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον τους στρέφεται πλέον και στην δικαστική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της βιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργική ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης στην ΔΕΗ με χρέη ύψους 31,8 εκατ. ευρώ πίσω από την κρατικά ελεγχόμενη ΛΑΡΚΟ που τα χρέη της προς τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται να αγγίζουν τα 300 εκατ. Η πληροφορία ότι στις δύο ιστορικές επιχειρήσεις θα σταματήσει η ηλεκτροδότηση είχε αρχικά διαψευστεί.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης στη Χαλυβουργική επηρεάζει τους εναπομείναντες 170 εργαζομένους οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούνταν εκ περιτροπής στην συντήρηση του εργοστασίου.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης είπε άλλωστε στον news247 στους 88,6 ότι υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους που θα περιλαμβάνει καταβολή επιδόματος και επανα-πιστοποίηση των προσόντων τους για να μπορέσουν να διοχετευθούν σε άλλες βιομηχανίες.

Με παρουσία από το 1925

Η ιστορία της οικογένειας Αγγελόπουλου στον τομεά ξεκινάει το 1925 όταν ο Θεόδωρος Α. Αγγελόπουλος με τους γιους του Δημήτρη, Παναγιώτη και Γιαννη ξεκινούν την εμπορία ειδών σιδήρου. Το 1932 ιδρύονται στην οδό Πειραιώς τα Ελληνικά Συρματουργεία αλλά οι δραστηριότητες θα σταματήσουν λόγω του πολέμου.

Το 1951 θα γίνει η μεταφορά στην Ελευσίνα όπου μέσα από συνεχείς επενδύσεις θα πρωταγωνιστήσει επόμενες δεκαετίες η Χαλυβουργική. Η τελευταία μεγάλη επένδυση πραγματοποιήθηκε την περασμένη δεκαετία (2003 - 2007) και ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαλυβουργική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεφελούδης για Χαλυβουργική: Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους

Χαλυβουργική: Έκλεισε μετά από 93 χρόνια

SHARE: