Χαρδαλιάς: Περίπτερα και κάβες στην Αττική θα κλείνουν τα μεσάνυχτα – Εκτακτα μέτρα στα Τρίκαλα

Χαρδαλιάς: Περίπτερα και κάβες στην Αττική θα κλείνουν τα μεσάνυχτα – Εκτακτα μέτρα στα Τρίκαλα
Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

Κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πώλησης τα μεσάνυχτα, άνοιγμα της εστίασης στις 5 και ειδικά μέτρα στα Τρίκαλα εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά την καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Κλείνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, από τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί, στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων: στην Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, την Χαλκιδική, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο και την Μύκονο. 

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε όσες βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ΠΕ, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κερκυρας, και στους δήμους Βόλου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω στην Πάρο και την Αντίπαρο), επιτρέπεται  το takeaway, το drivethrough και το delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από τις 5 το πρωί του Σαββάτου 25/9 έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, προσαρμόζεται το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης: Πλέον θα παραμένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα, έως τις 5 το πρωί και όχι τις 7.

Έκτακτα μέτρα στα Τρίκαλα

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η Π.Ε. Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς περιοριστικων μέτρων εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Αυτό συνεπάγεται: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης εκδηλώσεων, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους, υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Έως τέσσερα άτομα ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης και έως 6 εάν πρόκειται για συγγενείς.

Παραμένει σε ισχύ η αναστολή των χώρων διασκέδασης και εστίασης από τα μεσάνυχτα και πλέον έως τις 5 το πρωί.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα