Χωρίς νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής

Φωτογραφία από τη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία από τη Θεσσαλονίκη ACHILLEAS CHIRAS / SOOC

Νέα διακοπή στην υδροδότηση στη συμπρωτεύουσα, μέχρι να ελεγχθεί η ποιότητα του νερού. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και σε άλλες περιοχές

Μέχρι αύριο το απόγευμα δεν θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους, ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.

Σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν παράλληλα να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

«Το πρόβλημα οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη μεσημεριανή νεροποντή - τα αίτια διερευνώνται - και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους, θα φανούν μόνο αύριο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.

50 χιλιοστά βροχής μέσα σε μια ώρα

Tα 63 χιλιοστά βροχής εκ των οποίων τουλάχιστον τα 50 έπεσαν σε μια ώρα, αποτελούν μια πολύ μεγάλη τιμή ραγδαιότητας για την Θεσσαλονίκη.

Οι φωτογραφίες από το Radar δείχνουν με σαφήνεια τα πολλαπλά κύτταρα της καταιγίδας. Υπήρξαν μεγάλες διαφοροποιήσεις ύψους βροχής σε κοντινές γεωγραφικά περιοχές.

Βροχή στη Θεσσαλονίκη
Βροχή στη Θεσσαλονίκη
Βροχή στη Θεσσαλονίκη
Βροχή στη Θεσσαλονίκη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: κακοκαιρία, Θεσσαλονίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη: 50 χιλιοστά βροχής μέσα σε μια ώρα

Βίντεο: Η στιγμή που τα ορμητικά νερά παρασύρουν γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Καταιγίδα "σάρωσε" τη Θεσσαλονίκη - Χαλάζι, πλημμύρες και απεγκλωβισμοί

ADVERTISING

SHARE: