Χωρίς βασικούς δασκάλους και ολοήμερο το Πειραματικό του ΑΠΘ

Δημοτικό σχολείο. Eurokinissi

Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του ΑΠΘ λειτουργεί με πολλά προβλήματα τον πρώτο μήνα της σχολικής σεζόν αφού τα αιτήματα για κάλυψη των κενών του αγνοούνται.

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση, και προσωπικά η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δείχνουν μία ιδιαίτερα φροντίδα για την ομαλή λειτουργία των πρότυπων και πειραματικών σχολείων τα οποία προάγουν την αριστεία σύμφωνα με το γνωστό αφήγημα.

Ωστόσο στο Δημοτικό Πειραματικό σχολείο του ΑΠΘ δεν αντιλαμβάνονται κάποια τέτοια φροντίδα. Αντίθετα καταγράφουν πολλά και σημαντικά κενά που προκαλούν δυσλειτουργίες στη μονάδα και μεγάλους πονοκεφάλους σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Γιατί; Διότι ενώ διανύουμε την τρίτη εβδομάδα της νέας σχολικής σεζόν λείπουν από το σχολείο δύο κύριοι δάσκαλοι/δασκάλες ενώ δεν λειτουργεί ούτε η διαδικασία του ολοήμερου. Δηλαδή οι 75 οικογένειες των παιδιών που δηλώθηκαν για το ολοήμερο αναγκάζονται και παίρνουν τα παιδιά τους στις 13:15.

Η κακή ημέρα φάνηκε από την αρχή. Εντοπίστηκαν, πριν αρχίσει η σχολική σεζόν, 6 κενά. Από αυτά καλύφθηκαν τα τρία εκ των οποίων όμως ο ένας αντικαταστάτης έφυγε άμεσα. Λίγο αργότερα κατέφθασαν δύο ακόμη εκπαιδευτικοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν να προσφέρουν. Ακόμα και έτσι όμως έχουν μείνει δύο κενά κύριων δασκάλων.

Από το σχολείο έγινε αίτημα, γραπτό όπως προβλέπεται, στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας για τρεις εκπαιδευτικούς (δύο για τις τάξεις και έναν για να λειρουργήσει το ολοήμερο). Την Παρασκευή όμως, με το δεύτερο γύρο των εφετινών προσλήψεων, το σχολείο διαπίστωσε ότι τα κενά δεν καλύφθηκαν αφού το αίτημα αγνοήθηκε!

Μέχρι νεωτέρας λοιπόν τα προβλήματα παραμένουν, το ολοήμερο δεν μπορεί να λειτουργήσει και οι γονείς βρίσκονται σε φάση απόγνωσης. Εκτός των άλλων παρατηρήθηκε το φαινόμενο, όπως παρατηρείται κάθε χρόνο, αποσπάσεων και μετατάξεων σε θέσεις γραφείου μεσούσης της σχολικής σεζόν γεγονός που τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό του κάθε διευθυντή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK