Χρήστος Παππας: Ο “κύκλος των 300”, που οδήγησε στα ίχνη του

Χρήστος Παππας: Ο “κύκλος των 300”, που οδήγησε στα ίχνη του
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Πώς η ΕΛΑΣ, έφτασε στα ίχνη του Χρήστου Παππά. Κανείς δεν είχε δει ποτέ στη γειτονιά στου Ζωγράφου, όπου κρυβόταν. Είχε ξυρίσει τα γένια αλλά είχε το μουστάκι, ήταν πιο παχύς, περιποιημένος και καλοκουρεμένος.

Πολύμηνη, κοπιαστική αλλά και επίμονη ήταν η έρευνα των αντρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβε τα ηνία στις προσπάθειες εντοπισμού και σύλληψης του φυγόποινού υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Στην Αντιτρομοκρατική έχουν καταλήξει πως ο ίδιος κρυβόταν από την πρώτη στιγμή στο διαμέρισμα της 52χρονης στου Ζωγράφου και το είχε σχεδιάσει αυτό καιρό πριν.

Η Αντιτρομοκρατική για να μπορέσει να φτάσει στα ίχνη του ξεκίνησε την ανάλυση ενός κύκλου επαφών του Παππά που υπερέβαινε τα 300 άτομα και εξαιρώντας διαρκώς άτομα, ξεκινώντας βέβαια από τον πιο στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο έως τις πιο πρόσφατες συναναστροφές του, έφτασαν και στην συγκεκριμένη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πρόσφατα πάρει την ελληνική υπηκοότητα, προερχόταν από τον ακροδεξιό χώρο και μάλιστα ήταν υποψήφια στον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο ίδιος δεν είχε προχωρήσει σε δραματικές αλλαγές στην εμφάνισή το ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος. Είναι σίγουρα πιο παχύς, είχε ξυρίσει τα γένια του αλλά είχε κρατήσει το μουστάκι και τα μαλλιά του ήταν καλοκουρεμένα ακόμα και με «σβήσιμο» στον σβέρκο και στο πλάι που σημαίνει ότι η 52χρονη πέρα από την διαβίωσή του είχε αναλάβει και την περιποίησή του.

Γενικά έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου που όλους αυτούς του μήνες ήταν περιποιημένος, όμως είχε επιλέξει τον εγκλεισμό ως λύση για να μην γίνει αντιληπτός από κανέναν, όπως και δεν έγινε, αφού στην γειτονιά κανείς από τους περιοίκους δεν τον είχε δει, δεν είχε βγει ποτέ έξω και τα παντζούρια στο ισόγειο διαμέρισμα της 52χρονης ήταν μονίμως κλειστά.

Οι αστυνομικοί όταν αποφάσισαν να επέμβουν, χτύπησαν την πόρτα και φώναξαν «Αστυνομία», καλώντας τον να παραδοθεί. Ο ίδιος δεν αντιστάθηκε και αφού παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως όλα είχαν τελειώσει για εκείνον, τον συνέλαβαν όπως και την συνεργό του και τους οδήγησαν στην ΓΑΔΑ.

Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών για την εκτέλεση του σχετικού εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του, μετά την καταδίκη του από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και κατάφερε να διαφύγει, ενώ αναμένεται να πάρει τον δρόμο των φυλακών πιθανόν στον Δομοκό.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψή του, που εκδόθηκε χθες, αναφέρει:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα