Αποχώρησε από το Εφετείο ο Χρήστος Παππάς – Θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού

Αποχώρησε από το Εφετείο ο Χρήστος Παππάς – Θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Θα μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού με τους ομοϊδεάτες του.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (02/07) έφτασε στην οδό Λουκάρεως για να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών εκτέλεσης ποινών, ο μέχρι χθες φυγόποινος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς.

Το Νο 2 της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθη μόλις το βράδυ της Πέμπτης (01/07), μετά από 9 μήνες που κρυβόταν από την Αστυνομία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Φεύγει από τον εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς NEWS 24/7

Έφτασε στον εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς NEWS 24/7

Ο Χρήστος Παππάς έφυγε λίγο μετά τις 12:00 από τον Εισαγγελέα και μεταφέρεται οριστικά στις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμης Ματθαιόπουλου που βρίσκεται στο Μαλανδρίνο μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του, κ. Σταυριανάκης, ο Χρήστος Παππάς ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το σπίτι στο οποίο εντοπίστηκε στου Ζωγράφου, ενώ, όπως επίσης είπε ο δικηγόρος όταν ρωτήθηκε αν όλο αυτό το διάστημα ο εντολέας του ήταν στην Αθήνα, είπε πως “ναι”.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Λουκάρεως πριν την μεταγωγή του Χρήστου Παππά NEWS 24/7

Η στιγμή που φτάνει στον εισαγγελέα

Το χρονικό της σύλληψης Παππά

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος καταζητείτο από την ημέρα της καταδίκης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (01/07) στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άντρες της Αντιτρομοκρατικής τον είχαν εντοπίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου όπου είχε βρει καταφύγιο σε διαμέρισμα, τον παρακολούθησαν και χθες μετά από επιχείρηση, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Ο Χρήστος Παππάς φέρεται να είπε στους αστυνομικούς “Εντάξει παιδιά, έρχομαι”.

ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στη γειτονιά κανείς δεν είχε καταλάβει όλο αυτόν τον καιρό ότι βρισκόταν εκεί ο Χρήστος Παππάς, γιατί η 52χρονη συνεργός του που τον υπέθαλπε είχε φροντίσει να έχει μονίμως κλειστά τα παντζούρια στο ισόγειο διαμέρισμα και εκείνος δεν έβγαινε ποτέ από τον χώρο.

Ο ίδιος άλλωστε δεν είχε κάνει κάποια δραματική αλλαγή στην εμφάνισή του που θα εμπόδιζε την αναγνώρισή του, ούτε μεταμφιεζόταν. Είχε ξυρίσει τα γένια αλλά είχε το μουστάκι του.

Μαζί του συνελήφθη και μία 52χρονη Ουκρανή -που πρόσφατα είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα- για υπόθαλψη, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η 52χρονη Ουκρανή που πρόσφατα απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα ανήκε στον ακροδεξιό χώρο αφού ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άντρες της Αντιτρομοκρατικής τον είχαν εντοπίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου ύστερα από συνδυασμό ανάλυσης στοιχείων από επαφές και πληροφορίες, τον παρακολούθησαν και χθες το βράδυ, μετά από επιχείρηση, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος δεν αντιστάθηκε και αφού παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως όλα είχαν τελειώσει για εκείνον, οι αστυνομικοί τους πέρασαν τις χειροπέδες όπως και στην συνεργό του και τους οδήγησαν στην ΓΑΔΑ.

Το διαμέρισμα στο Ζωγράφου που κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς Eurokinissi/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

“Βραδινές ώρες την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες την Παρασκευή.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.”.

ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η Δίκη της ΧΑ και η εξαφάνισή του

Ο Χρήστος Παππάς μέχρι τελευταία στιγμή είχε προσπαθήσει μεσούσης της ακροαματικής διαδικασίας να «πείσει» -μέσω του συνηγόρου του- τους δικαστές να αναστείλουν την ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών που το ειχε επιβληθεί χωρίς ελαφρυντικό, για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα) και παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα).

«Ο χρόνος της κράτησης δε γυρίζει πίσω είτε αθωωθεί είτε όχι. Αν το δικαστήριο σας δεν αναστείλει τη ποινή ενός ανθρώπου που ο ίδιος πήγε στην αστυνομία, θα ξέρετε μέχρι το Εφετείο, πως θα έχει εκτίσει τη ποινή το» είχε αναφέρει ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης, προσθέτοντας: «Δεν θα ήθελα ποτέ ο άνθρωπος αυτός να πει ότι αδικήθηκα. Πιστεύω ότι θα κάνετε αυτό που θα σας πει η συνείδηση σας. Στο Θεό και στα χέρια σας η απόφαση».

Ωστόσο, όπως φάνηκε αργότερα, ο καταδικασθείς ήταν έτοιμος να εκτελέσει και ένα δεύτερο σχέδιο δράσης, το οποίο έθεσε σε λειτουργία σχεδόν αμέσως μετά την απόφαση επί της ενοχής στις 7 Οκτωβρίου του 2020, αλλά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόφασης, στις 22 Οκτωβρίου του 2020. Έτσι, αντί την τελευταία ημέρα της δίκης, να βρεθεί στο Εφετείο Αθηνών, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, μετά την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκείνος είχε εξαφανιστεί.

Από την ημέρα εκείνη και έπειτα, τα σενάρια που ακούγονταν, ήταν πολυάριθμα. Άλλοι υποστήριζαν ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό και μάλιστα, σε χώρα των Βαλκανίων. Άλλοι ότι βρισκόταν κρυμμένος στην Ελλάδα, ενδεχομένως κάπου στον τόπο καταγωγής του, στο Νομό Ιωαννίνων. Τελικά, η πραγματικότητα ήταν πολύ πιο απλή. Ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στου Ζωγράφου, μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και 10 χιλιόμετρα από το σπίτι του στου Παπάγου.

Ο Χρήστος Παππάς ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI


“Ιδεολογικές αναζητήσεις”

Ο Χρήστος Παππάς όπως και η υπόλοιπη πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, δεν βρέθηκε πολλές φορές στη δικαστική αίθουσα. Απεναντίας, ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μάλιστα, μόνο μία φορά έλαβε το λόγο και αυτή ήταν η μέρα της απολογία του τον Οκτώβριο του 2019. Τότε, με την αποστομωτική δικαιολογία «πλάκα κάναμε», ο Χρ. Παππάς επιχείρησε να εξηγήσει τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ίδιο με το γιο του, παιδί ακόμα, να χαιρετούν ναζιστικά, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος υποστήριξε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή, επανέλαβε -όπως και άλλοι βουλευτές- ότι πρόκειται πολιτική δίωξη από την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ μίλησε για την «πολιτική μόδα της Χρυσής Αυγής». Ο Χρ. Παππάς αρνήθηκε τόσο τον τίτλο του «υπαρχηγού», λέγοντας ότι πρόκειται για κατασκεύασμα των μέσων ενημέρωσης, όσο και το ρόλο του καθοδηγητή, κάνοντας λόγο για «λεκτικές υπερβολές» σε κείμενά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα