Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δεν είμαι οπαδός. Μου έταξαν λεφτά για να φωτογραφηθώ σε εκδηλώσεις”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δεν είμαι οπαδός. Μου έταξαν λεφτά για να φωτογραφηθώ σε εκδηλώσεις”
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Eurokinissi

Να δικαιολογήσει τις φωτογραφίες στη δικογραφία που τον θέλουν να συμμετέχει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής επιχείρησε ο Κ. Παπαδόπουλος, κατηγορούμενος για την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών το 2012 στο σπίτι τους στο Πέραμα.

Ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του για την επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών έφτασε ο Κ. Παπαδοπουλος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος που φέρεται ως μέλος του τάγματος εφόδου του Περάματος, όχι μόνο δήλωσε -όπως τρεις ακόμη- ότι δεν κατάλαβε ποτέ γιατί τον συνέλαβαν, αλλά έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει το φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και τον απεικονίζει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι το έκανε για να …πληρωθεί.

Όπως είπε στο δικαστήριο, ο ίδιος δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, όμως του είχαν υποσχεθεί το ποσό των 25 ευρώ ακριβώς για να φωτογραφηθεί σε εκδήλωση, ωστόσο τα μέλη της οργάνωσης με τα οποία συμφώνησε, δεν του έδωσαν ποτέ τα χρήματα αυτά, αν και εκείνος βγήκε φωτογραφίες. «Μου είχαν πιάσει την κουβέντα κάποια παιδιά και μου είχαν πάει αν θέλω να πάω για μια ώρα σε εκδήλωση της ΧΑ, για 1 ώρα, να στέκομαι όρθιος, να φοράω μπλούζα της ΧΑ, και ότι θα έπαιρνα 25 ευρώ. Το έκανα για λεφτά» ανέφερε.

Πρόεδρος: Πού και πότε;

Κατηγορούμενος: Στο Πέραμα. Δεν θυμάμαι πότε. Μόνος ήμουν έξω απ’το σχολείο όταν μου μιλήσανε.

Πρόεδρος: Από ποια τοπική ήταν, ονόματα…

Κατηγ: Δεν ήξερα. Δεν τους ξανάδα καν. Μου είπαν ότι θα πάω, ότι θα με πάρουν τηλέφωνο, ότι θα πληρωνόμουν, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή των υπολοίπων κατηγορουμένων, υποστήριξε πως δεν ήταν στο σημείο της επίθεσης, αν και αναγνωρίστηκε από τους παθόντες, ενώ και αυτός άλλαξε τη θέση του ως προς το αν κάποιοι συγκατηγορούμενοι του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής το βράδυ της επίθεσης. Ισχυρίστηκε ότι πιέστηκε να δώσει την επίμαχη απάντηση κι ότι η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.

Συγκεκριμένα, είπε ο κατηγορούμενος: «Μου ασκούσαν πίεση οι ανακρίτριες. Τους έλεγα ότι δεν ήξερα. Επέμεναν ότι δεν γίνεται να μην ξέρω. Να ξέρει ο συνοδηγός μου και όχι και εγώ. Αναγκάστηκα να πω και εγώ, για να με αφήσουν. Μου έδειχναν άλλες καταθέσεις και έλεγαν να τί είπαν οι άλλοι. Δεν δεχόντουσαν την απάντησή μου. Είχα πάει χωρίς δικηγόρο. Τα είπα μόνος μου αυτά, είχα πάει με τη μητέρα μου».

Η δική θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του φερόμενου ως πυρηνάρχη του Περάματος και την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα